Uitbesteden van processen

Wanneer je als ondernemer voor jezelf begint heb je een beeld voor ogen: eigen baas en het leveren van een product of dienst waar je zelf helemaal achter staat. De andere redenen kunnen voor iedere ondernemer nog wat verschillen, maar in de basis komt dit redelijk overeen. Je hebt dan niet voor ogen om alle verantwoordelijkheden en administratieve rompslomp zelf te mogen regelen. Daarom kiezen veel ondernemers ervoor om de salarisadministratie uit te besteden. Hierbij komen voor- en nadelen kijken. De belangrijkste voordelen om dit uit te besteden zijn het gemak, tijdsbesparing en de salarisadministratie wordt op professionele wijze uitgevoerd. Als ondernemer hoef je alleen de urenstaat en personeelsmutaties in te leveren en werknemers worden te woord gestaan door het administratiekantoor bij onduidelijkheden. Verder is het ook van belang om naar de nadelen te kijken wanneer je als ondernemer overweegt om de salarisadministratie uit te besteden. Een nadeel van het gebruik maken van de diensten van een administratiekantoor is dat dit geld kost. Het kantoor rekent een marge voor het uitvoeren van de diensten. Omgerekend maak je als ondernemer ook kosten voor het uitvoeren van de salarisadministratie, wanneer je dit nu zelf doet of hier personeel voor inzet.  Daarnaast kan het lastig zijn om een administratiekantoor te kiezen. Vraag hiervoor meerdere offertes aan bij verschillende bedrijven en vergelijk de diensten en kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>